Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Asszonyaink bájitalai

2009.08.16

 Bólé                                    Kép
3 üveg fehérbor
1 üveg pezsgő száraz             
6 db alma
1 db citrom
1 csipet fahéj
3 evőkanál cukor

Az apróra vágott gyümölcs darabokat frissen facsart citromlével együtt egy bólés tálba helyezzük. Az edénybe készítjük a citromhéjat, a cukrot és a fahéjat, majd ráöntjünk a bor felét. A tálat hűtőbe tesszük és 4-5 óráig állni hagyjuk. A maradék bort és pezsgőt szervírozás előtt a tálba öntjük.

 

Annus Néni Tojáslikőrje - 1 adag

3 tojás sárgáját 10 dkg porcukorral és egy vaníliás cukorral krémesre keverünk. 2 dl tejszínt adunk hozzá, ezzel még 3 percig keverjük végül 1 dl konyakkal újabb 5 percig keverjük. KÉSZEN VAN! Le kell hűteni és időnként összerázni.

Annus Néni üzenete: „A fehérjékből én madártejet csinálok!"

 

Kép                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

forralt bor

(mókuskutya, 2009.11.04 08:57)

Lassan itt a tél, s hogy a nagy hidegben ne fázzatok megosztok veletek egy jó kis forralt bor receptet:

Vegyél valami olcsó lehetőleg jó savanyú házibort, tegyél hozzá kb 1/5 rész kristálycukrot, vaniliarúdból egy pici darabot, szegfűszeget, fahéjat, ízlés szerint. Egy nagyon pici vizet, egy csipet sót. Vágjál bele karikára citromot, és narancsot, ha van otthon grapefruitot.(mindegyikből 3-4 karikát) forrald össze 5-7 percig aztán döntsd magadba gyorsan!

Jó szórakozást:)